József Attila Ifjúsági Klub

A József Attila Ifjúsági Klub, röviden JAIK, a pozsonyi magyar egyetemisták csoportosulása. A több mint 50 éves múlttal rendelkező szervezet célja a fővárosban tanuló magyar diákok szórakoztatása. A hetente megrendezésre kerülő programok közül a legnépszerűbbek a játékestek és szakmai előadások, amelyeket igyekszünk a legkülönfélébb témákban megrendezni.

A klub legmeghatározóbb eseménye a Bálint-nap környékén megrendezésre kerülő diákbál, ahol a fiatalabb és az idősebb generáció évről-évre találkozhat. A legújabb, és szintén nagy népszerűségnek örvendő Jaj!, vagyis a Játsz a JAIK-kal, ahol különböző közösségformáló játékok keretei között van alkalmunk közelebbről is megismerni egymást. A legtöbb embert megmozgató programunk kétség kívül a magyarbuli, ahol több száz pozsonyi egyetemista bulizik együtt. Külön az elsősök kedvéért szervezzük az Első(s) sörözést, ahol az újonnal a fővárosba kerülő diákok első ízben ismerkedhetnek meg az idősebbekkel, kérhetnek segítséget, tanácsot, hogy gördülékenyebben beinduljon az ottlétük.

A JAIK rendszeresen együttműködik más helyi szervezettel, ennek köszönhetően valósulhatnak meg többek között a táncházak, valamint a színházi előadások.

Amennyiben úgy érzed, hogy benned is van szervezőkésség, és szívesen szánnál szabadidődből egy keveset a pozsonyi szellemi életre, téged is sok szeretettel vár a JAIK csapata.