Aby sa udržal zlý cholesterol v zátoke, musia byť prísne prijaté určité opatrenia. Pre začiatočníkov, keď idete nakupovať, dávajte si pozor na štítky balenia potravín. Ak narazíte na termín „čiastočne hydrogenovaný olej“, to je len fantazijné slovo pre trans-tuky, ktorím sa musíte striktne vyhnúť. Choďte na dobré cholesterolové jedlá, medzi ktoré patrí aj šošovica, fazuľa, ovsené vločky a ovsené otruby, ktoré sú nižšie z hľadiska celkového obsahu soli a cukru. Vždy by ste mali konzumovať ryby s obsahom Omega 3 vo vyšších množstvách, medzi ktoré patrí aj sardinky a losos. Srdce je mimoriadne prospešné z olivového oleja a môžete si pomyslieť na orechy, ktoré obmedzujú vstrebávanie cholesterolu a majú vysoký počet kalórií.
Tí, ktorí chcú vedieť, ako znížiť hladinu LDL cholesterolu, by mali zahŕňať niektoré zmeny v životnom štýle, ako napríklad prideľovanie času na rýchlu prechádzku, začatie plávania alebo oddávanie športových aktivít alebo dokonca jednoducho jazdiť na bicykli do práce. Ak prestanete fajčiť, uvidíte zvýšenie hladín HDL a zníženie hladín LDL. Je tiež zaujímavé poznamenať, že korenie ako cesnak, zázvor, čierne korenie, koriander a škorica nielen pridávajú chuť do jedla, ale aj zlepšujú hladinu cholesterolu. Navyše by sa mali obísť aj všetky dezerty, ktoré majú vysoký obsah tuku spolu so syrom, mastným mäsom a palmovým olejom.
Ukázalo sa, že srdcové choroby sa vo významnej miere zabránili jedným typom tuku, ktorý sa nazýva omega 3 mastné kyseliny. 20% cholesterolu alebo diétneho cholesterolu je priamo spojené s tým, čo jeme. To je transportované do nášho tela pomocou lipoproteínov.
LDL alebo lipoproteíny s nízkou hustotou zvyčajne zohrávajú kľúčovú úlohu pri prenose cholesterolu do tela a zvyčajne nazývame tento „zlý cholesterol“. HDL sa považuje za „dobrý cholesterol“, čo vedie k tomu, že LDL prechádza zo stien vašich tepien. Ak často uvažujete o tom, ako znížiť zlý cholesterol, mali by ste vedieť, že položky, ktoré majú vysoký obsah rozpustných vlákien, budú vždy prospešné, pokiaľ ide o zníženie hladiny cholesterolu. Niektoré z najlepších zdrojov v tomto ohľade zahŕňajú hrach, ovsené otruby, sladké zemiaky, ovos, fazuľa.